WISKUNDE- en TAALKAMPEN

OUDE ABDIJ DRONGEN

ZOMER 2020

WELKOM!

Hier vindt u alle info terug over wat we deze zomer aanbieden en hoe we te werk gaan. Indien u nog verdere informatie wil dan kunt u mij persoonlijk altijd vrijblijvend contacteren.
Als u graag wat meer over mij wil weten dan verwijs ik u graag door naar de pagina ‘over mij’ en een beetje verder op deze pagina kunt u kennismaken met de andere leden ons team. Alvast bedankt voor uw interesse in het project Efficiënt Onderwijs en in onze activiteiten.
We kijken ernaar uit om met u samen te werken en de schoolcarrière van uw kind(eren) zo efficiënt, effectief, doelgericht en aangenaam te laten verlopen. Het inschrijvingsformulier vindt u alvast onderaan deze pagina. Via de knop ‘inschrijven’ wordt u meteen naar het formulier geleid.
Wanneer u het formulier invult, krijgt u via mail een bevestiging dat de plaats van uw kind gereserveerd is en ook praktische informatie zoals de betalingswijze en annulatievoorwaarden. Uw kind is pas definitief ingeschreven wanneer wij de betaling hebben ontvangen.
Onze zomerlessen hebben als doel om zowel specifieke problemen met bepaalde leerstof te remediëren als educatieve ontspanning aan te bieden aan leerlingen uit het secundair onderwijs. We willen het nuttige zoveel mogelijk koppelen aan het aangename. 
In het prachtige historische kader van de Oude Abdij in Drongen kan dat alleen maar een groot succes worden. Bekijk gerust eens onderstaande video over de Oude Abdij van Drongen, mocht u nog niet helemaal overtuigd zijn. We hopen dan ook dat jullie erbij zijn, maar wees snel want de plaatsen zijn beperkt.

DATA EN PRIJS

De wiskunde- en taalkampen duren telkens een week, vijf dagen om precies te zijn. De zomerlessen beginnen om 9u en eindigen om 17u.
De eerste reeks kampen vinden plaats van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 7 augustus en de tweede reeks van maandag 10 augustus tot en met 14 augustus.
Indien niet alle plaatsen voor een hele week bezet zijn, dan kunnen leerlingen zich ook inschrijven om slechts één dag of twee dagen deel te nemen. 
Gelieve ons te contacteren om de beschikbare plaatsen te raadplegen. De prijs voor een wiskunde- of taalkamp is 225€. In die prijs zitten water en een dagelijks vieruurtje inbegrepen. De prijs per dag komt neer op 45€ en voor twee dagen 90€.

FORMULES

Bij de inschrijving voor het vijfdaagse kamp kiest de leerling op voorhand één hoofdvak uit ons aanbod, namelijk wiskunde, Frans of Engels. Die keuze combineren wij dan met onze aangeboden bijvakken en groepsactiviteiten.
Het hoofdvak wordt 2 uren in de voormiddag en 2 uren in de namiddag gegeven in de vorm van lessen in kleine groepjes en individuele begeleiding. De leerling geeft bij de inschrijving al een lijst met 3 onderwerpen mee die hij graag behandeld zou willen zien. Op die onderwerpen zal dan de focus liggen tijdens de 20 uren in totaal die gespendeerd zullen worden aan het hoofdvak. 
De andere 4 uren van de dag bestaan uit een door ons gemaakte combinatie van de bijvakken, de groepsactiviteiten en de middagpauze van een uurtje. Aangezien wij het vak geschiedenis erg belangrijk vinden, zullen we daar veel tijd aan besteden. Immers, wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd ze te herhalen.
Bij de inschrijving kan de leerling alvast op voorhand één onderwerp uit de geschiedenis kiezen waarover hij of zij zéker meer wil weten. Ook voor de bijvakken Nederlands en aardrijkskunde kan de leerling op voorhand één onderwerp uitkiezen.
Behalve het hoofdvak en de bijvakken, bieden we ook groepsactiviteiten aan die er telkens op gericht zijn om het nuttige met het aangename te combineren, telkens om iets bij te leren en om zich te ontspannen. Zo zullen er bijvoorbeeld rondleidingen georganiseerd worden in en rond de Oude Abdij en haar wondermooie domein, maar ook een leuke quiz om bijvoorbeeld dag mee te eindigen zal zeker niet ontbreken.’

TEAM

Thaïs is 23 jaar en heeft een Professionele Bachelor Leraar Secundair Onderwijs wiskunde en geschiedenis. Ze vindt het jammer dat er vaak veel te weinig tijd overblijft voor individuele begeleiding van leerlingen die moeilijkheden hebben met een bepaald onderwerp. 
Daarom kijkt ze uit naar onze wiskundekampen enerzijds om de struikelblokken van iedere leerling grondig aan te pakken en te overwinnen, anderzijds om ook tijd te maken voor meer ontspannende activiteiten waarbij kinderen niet alleen iets bijleren, maar ook nieuwe vrienden maken en zich vreselijk zullen amuseren.
Guus is 30 jaar en heeft een Master of Arts in de geschiedenis, met een minor in de moraalwetenschappen. Zijn interesses liggen vooral in de humane wetenschappen met als specialiteiten geschiedenis, filosofie en cultuurwetenschappen.
Onbezonnen jonge mensen opleiden tot verstandige, verantwoordelijke en kritische adolescenten, is waarom hij in het onderwijs is gestapt. 
Kristine is 26 jaar en heeft Professionele Bachelor toegepaste informatica, met bijzondere interesses in boekhouden, programmeren en wiskunde. Leerlingen kennis bijbrengen, inzichten geven en ze zien groeien in hun traject vindt ze fantastisch om te volgen.
Ze hoopt deze zomer dan ook vele leerlingen te kunnen helpen en hen een stapje dichter bij het vervullen van hun dromen te brengen.

Gelieve uw kind(eren) hier in te schrijven

(per kind een formulier invullen, dank u!)

Voornaam kind:

Studiejaar

Studierichting

Keuze hoofdvak op kamp:

Gelieve aan te duiden op welke dagen uw kind aanwezig zal zijn:

Mogen we tijdens de kampen voor publicitaire doeleinden foto’s en filmpjes maken waarop uw kind herkenbaar kan zijn?

Indien u nog vragen heeft: